AMSTERDAM - Ajax kan komende zaterdag voor de uitwedstrijd bij NAC Breda waarschijnlijk weer beschikken over het gebruikelijke verdedigingsduo. Zowel Jan Vertonghen als Toby Alderweireld keert terug in de ploeg van trainer Frank de Boer.

Vertonghen zat zondag in het verloren thuisduel met FC Utrecht een wedstrijd schorsing uit.

Alderweireld stond al langer aan de kant. De Belg viel in de uitwedstrijd bij AZ op 22 januari (1-1) uit met een hamstringblessure, waarvan hij inmiddels is hersteld. Woensdag sluit de verdediger aan bij de groepstraining en als dat goed verloopt is hij zaterdag speelklaar.

Naast de twee Belgen is ook Nicolai Boilesen op de weg terug, maar de kans is groot dat het duel met NAC te vroeg komt voor de Deen. Hij zou maandagavond met Jong Ajax meespelen tegen Jong NEC, maar dat duel is afgelast.

Boilesen sluit woensdag wel aan bij de groepstraining, maar Ajax hanteert de regel dat een speler die terugkeert van een lange blessure eerst met de beloften mee moet spelen om ritme op te doen.

De Boer kan elke defensieve versterking momenteel goed gebruiken. Ook het meespelen van Gregory van der Wiel tegen NAC is vooralsnog onzeker.

Tegen Utrecht ontbrak ook de rechtsback en moest De Boer noodgedwongen gebruik maken van jeugdspelers Ricardo van Rhijn en Dico Koppers.