LIVERPOOL - Luis Suarez heeft maandag zijn rentree gemaakt bij Liverpool met een doelpuntloos gelijkspel tegen Tottenham Hotspur (0-0).

De Uruguayaanse aanvaller, die een schorsing van acht wedstrijden heeft uitgezeten, viel na 66 minuten in voor Dirk Kuijt.

Suarez viel direct op met een trap in de buik van Scott Parker, waarvoor hij geel kreeg, en een grote kans in de slotfase. De oud-Ajacied kopte de bal echter in de handen van doelman Brad Friedel.

Kat

De wedstrijd werd na elf minuten even stilgelegd omdat er een kat op het veld liep. Nadat het beestje was gevangen, kon de wedstrijd worden hervat.

Beide ploegen schoten weinig op met het gelijkspel op Anfield Road. Liverpool blijft zevende in de Premier League met 39 punten, de Spurs staan met vijftig punten derde. De achterstand op koploper Manchester City bedraagt zeven punten.

Van der Vaart

Rafael van der Vaart ontbrak vanwege een kuitblessure bij de bezoekers uit Londen, die het ook moesten doen zonder manager Harry Redknapp.

De Engelsman verscheen eerder op de dag voor een rechter vanwege belastingontduiking en kon daarna door problemen met het vliegtuig niet naar Liverpool komen.

Racistische opmerkingen

De tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond besloot Suarez in december voor acht wedstrijden te schorsen.

De aanvaller van 'The Reds' zou in oktober tijdens het duel met Manchester United racistische opmerkingen hebben gemaakt naar Patrice Evra.

Lees alles over de Premier League