AMSTERDAM - Johan Cruijff heeft maandag in zijn column in De Telegraaf uitgehaald naar de overige leden van de raad van commissarissen van Ajax.

''Al drie maanden vraagt de vereniging, met 73 procent grootaandeelhouder van Ajax, aan de raad van commissarissen om op te stappen. Hoewel ze weten dat ze niet meer gewild zijn, blijven ze toch zitten'', aldus de voormalige nummer 14.

''Intussen hebben ze een directeur aangesteld, die niet uitvoert wat een jaar geleden met de technische leiding van de club is afgesproken. Dus wordt alles geblokkeerd, wat vanuit de door de club gekozen visie uitgevoerd zou moeten worden.''

Uitspraak

Dinsdag volgt de uitspraak in het hoger beroep tussen de NV Ajax en Cruijff, waarbij het gaat over de voorgenomen aanstellingen van directeuren Louis van Gaal en Martin Sturkenboom. Vrijdag is vervolgens de aandeelhoudersvergadering van Ajax.

''Nu loopt Ajax het risico dat als de rechter het wil, de door de rvc gekozen directie vrijdag bij de aandeelhoudersvergadering gewoon kan worden aangesteld, terwijl de commissarissen bij het volgende agendapunt weg worden gestuurd."

"Daarmee regeert de rvc dus over z'n graf heen en dreigt een situatie die Ajax heel veel geld kan gaan kosten'', zo stelt Cruijff.