AMSTERDAM - Chelsea is er zondag in de Premier League niet in geslaagd een 3-0 voorsprong tegen Manchester United over de streep te trekken. Het werd 3-3 op Stamford Bridge.

Manchester United heeft nu een achterstand van twee punten op stadgenoot Manchester City, dat zaterdag met 3-0 won van Fulham. Chelsea bezet de vierde positie.

De Londenaren probeerden in de beginfase druk te zetten, maar United gaf geen krimp. De thuisploeg ontsnapte zelfs na twaalf minuten toen een overtreding van Gary Cahill op Danny Welbeck niet werd bestraft met een strafschop.

Naarmate de eerste helft vorderde, stichtte Chelsea meer gevaar en na 35 minuten werd het 1-0. Jonny Evans passeerde zijn eigen doelman.

United had geen antwoord paraat en keek aan het begin van de tweede helft zelfs aan tegen een schijnbaar uitzichtloze 3-0 achterstand. De effectieve thuisploeg trof doel via Juan Mata (volley) en David Luiz, op aangeven van Mata.

Comeback

In de 58e minuut deed United iets terug. Wayne Rooney benutte een strafschop, die werd toegekend na een overtreding van Daniel Sturridge op Patrice Evra.

Even later mocht Rooney opnieuw met succes aanleggen vanaf elf meter. Welbeck leek makkelijk te gaan liggen na een aanraking met Branislav Ivanovic.

Chelsea trok zich hierna terug om te gokken op de counter. United nam het heft in handen en werd in de 84e minuut beloond met de gelijkmaker van Javier Hernandez.

In de blessuretijd bracht doelman David De Gea van United nog fenomenaal redding op een vrije trap van Mata.

Negatieve reeks

Met de uitslag, hoe knap de inhaalrace ook was, wordt een voor de titelhouder negatieve reeks voortgezet. United heeft al bijna tien jaar in competitieverband niet gewonnen bij Chelsea.

De laatste zege dateert van april 2002. Destijds werd het 0-3, door onder meer een treffer van Ruud van Nistelrooij.

Fraaie inhaalrace United