AMSTERDAM - RKC heeft zondag FC Groningen te kijk gezet in eigen stadion. In Euroborg wonnen de Waalwijkers met 0-3. 

Rick ten Voorde opende al na een minuut de score vanaf de penaltystip, waarna Petter Andersson niet veel later in eigen goal kopte. In de tweede helft maakte Guy Ramos het Groningse leed nog groter.

Al na 47 seconden legde scheidsrechter Liesveld de bal op de stip, na een overtreding van Kees Kwakman op Krisztian Nemeth. Ten Voorde wist wel raad met het buitenkansje. Nauwelijks bekomen van de feestvreugde lag de tweede RKC-treffer even later alweer in het netje. Groningen-middenvelder Andersson kopte een corner ongelukkig in eigen doel.

RKC waande zich bij tijd en wijle in een speeltuin, zo makkelijk konden de bezoekers de bal laten gaan. Het enige wat de ploeg van Ruud Brood zich mocht verwijten was dat de score niet verder werd opgevoerd. Zo lieten Mitchell Schet en Ten Voorde goede kansen liggen.

Vlak voor rust leek de 0-3 er alsnog te komen. Een schitterende lob van Nemeth verdween echter via de handen van goalie Luciano op de paal.

Korte opleving

Na de thee kwam Groningen met goede bedoelingen het veld op, maar de opleving was van korte duur. RKC bleef dominant en scoorde via Ramos de terechte 0-3. De Waalwijkers lieten in de slotfase na met een nog grotere zege huiswaarts naar Brabant te keren.

Door de zege kruipt RKC richting het linkerrijtje. De ploeg staat nu elfde met 24 punten uit twintig wedstrijden. Groningen neemt met vijf punten meer de achtste plek in.