GOLD COAST - Christel Boeljon heeft zondag bij de Australian Ladies Masters in Gold Coast de tweede toernooizege in haar loopbaan op de European Ladies Tour behaald.

De Nederlandse golfster had over de vier ronden 267 slagen nodig.

Ze bleef hiermee de twee Zuid-Koreaanse speelsters Kim Ha-Neul en Ryu So-Yeon en de Italiaanse Diana Luna voor. Dit trio kwam uit op 268 slagen.

Boeljon boekte in mei vorig jaar in het Turkse Belek haar eerste overwinning in de European Tour.

De 24-jarige Beverwijkse speelde in Australië haar eerste toernooi van dit seizoen. Ze deed vanaf het begin mee om de hoofdprijs.

Als de nummer twee in de tussenstand begon ze zondag aan de laatste ronde. Ze had drie slagen meer dan de Zuid-Koreaans Ryu So-Yeon.

Dat leek een behoorlijk gat, maar de Aziatische ging zondag rond in 71 slagen. Boeljon had 68 slagen nodig en wist in een rechtstreeks duel haar concurrente te passeren.

Weinig verwachtingen

''Mooi om meteen weer te winnen'', aldus Boeljon op golf.nl. ''Ik ging hier naar toe om me in vorm te spelen voor de komende weken. Ik wist dat ik een kans had en omdat ik vandaag allround vrij goed was, en omdat ik wellicht ook kon leunen op de ervaring van vorig jaar, loopt het zo af.'

Boeljon denkt dat dat het wel heeft meegespeeld dat ze weinig verwachtingen had.

''Het is moeilijk te zeggen of het echt zo is, maar ik denk dat het wel geholpen heeft dat ik hier zonder al te veel verwachtingen speelde én dat ik al eerder in deze positie ben geweest. Dat is heel fijn, dat houdt je toch rustig en steady.''

Boeljon neemt niet veel tijd om te feesten. ''Sowieso niet omdat het de eerste wedstrijd was, maar anders had ik me ook aan het schema gehouden wat ik eerder in gedachten had. In totaal ben ik negen weken onderweg, zolang ben ik - anders dan op college - niet van huis geweest.''

Schreefel

Dewi-Claire Schreefel deed ook mee in Australië. Na een slotronde van 71 en een totaal van 283 kwam ze uit op de gedeelde 37e plaats.