AMSTERDAM - Excelsior heeft zaterdag goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Op een ijskoud Woudestein wonnen de Kralingers van VVV Venlo met 3-1

In Rotterdam werd met recht een 'zespuntenwedstrijd' gespeeld, want de nummer laatst Excelsior speelde tegen de nummer zeventien VVV Venlo.

Mede door de hulp van vele sneeuwschuivende vrijwilligers kon de wedstrijd op het kunstgras van Woudestein ook gewoon doorgang vinden, ondanks temperaturen onder de -10 graden Celsius.

Goed uit startblokken

De bezoekers kwamen goed uit de startblokken en kregen in het eerste half uur een aantal kansen. De grootste was voor Yanic Wildschut, maar de linksbuiten stuitte in de 27e minuut op Excelsior-doelman Wesley de Ruiter.

Vier minuten daarna viel het doelpunt aan de andere kant. Verdediger Bart Schenkeveld nam van 25 meter een diagonale vrije trap. Door een woud van spelers viel de bal in de verste hoek, 1-0.

Even later werden de zorgen voor VVV nog groter, omdat Bryan Linssen een rode kaart kreeg voor grove charge op Samuel Scheimann.

Verse aanvallers

VVV-trainer Ton Lokhoff, ex-Excelsior, probeerde in de rust iets te forceren door twee verse aanvallers in het veld te brengen met Michael Uchebo en Robert Cullen, maar dat leverde geen Limburgse doelpunten op.

In de 68e minuut viel de genadeklap voor de Venlonaren, toen Schenkeveld wederom scoorde, deze keer koppend uit een corner.

Zes minuten later was de wedstrijd definitief in het slot door de 3-0 van Darren Maatsen.

Laatste plaats

Vijf minuten voor tijd maakte Wildschut namens VVV nog een tegendoelpunt, maar dat kwam te laat om te voorkomen dat Excelsior de laatste plaats overgeeft aan de club uit Venlo.

De Limburgers hebben nu een recordaantal van achttien keer op rij een uitwedstrijd verloren en staan één punt achter op Excelsior. Dat staat met veertien punten nu zestiende, aangezien het ook De Graafschap voorbij steekt.