AMSTERDAM - Giedo van der Garde heeft een contract getekend als reserverijder en testcoureur bij het Formule 1-team Caterham F1. Dat laat de 26-jarige Nederlander zaterdag weten via Twitter.

“Dit betekent een stap voorwaarts voor mij. Het stemt me erg vrolijk”, meldt Van der Garde.

De coureur uit Rhenen was de afgelopen jaren actief in de GP2 Series, waarin hij in 2011 als vijfde eindigde.

Hij zal dit seizoen onder meer in actie komen in zes tot acht vrijdagtrainingen en zal kilometers maken tijdens de testdagen in de aanloop naar het seizoen.

Talent

“Dit is een mooie deal voor ons team”, meldt teambaas Tony Fernandes van Caterham tegenover Autosport.

“Zijn prestaties in de GP2 maakten duidelijk dat hij een van de grote talenten in de autosport is. Hopelijk kan hij ons helpen een stap voorwaarts te zetten. We willen heel graag een stap zetten naar de middenmoot.”

Van der Garde voegt daaraan toe: “Het is fantastisch voor Nederland om weer een coureur in de Formule 1 te hebben. De interesse voor de sport was toch wat tanende sinds het afscheid van Jos Verstappen.”

"Ik voel me zeer sterk, ik ben fit en ik mentaal klaar. Natuurlijk heb ik veel tijd doorgebracht met jongens die nu in de Formule 1 rijden en ik voel dat ik klaar ben voor deze stap."

Caterham toonde via Twitter ook al een foto van Van der Garde in een Caterham-wagen, de CT01.

Trulli

Caterham F1 reed vorig seizoen onder de naam Team Lotus. Heikki Kovalainen is net als in 2011 zeker van een stoeltje bij het team van Fernandes.

Jarno Trulli lijkt zijn plekje ook te behouden, maar vervanging van de Italiaan is zeker niet uitgesloten.

Lees alles over de aanloop naar het F1-seizoen op NUsport