AMSTERDAM - Lance Armstrong beschouwt de beslissing van aanklagers in Los Angeles om hem niet te vervolgen in een groot Amerikaans federaal dopingonderzoek vooral als rechtvaardigheid.

''Ik ben blij om te horen dat het onderzoek is gesloten. Het is de juiste beslissing en ik wil de autoriteiten bedanken voor het bereiken van dit besluit'', aldus de zevenvoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk.

''Ik kijk ernaar uit om verder te gaan met mijn leven als een vader, een concurrent en een advocaat in de strijd tegen kanker, zonder deze afleiding."

De onderzoekers onderzochten de afgelopen jaren of Armstrong verboden middelen gebruikte in zijn tijd als renner bij US Postal. 

Vervolg

De veertigjarige Amerikaan is wellicht nog niet van de dopingperikelen af. Het Amerikaanse antidopingagentschap USADA heeft aangekondigd dat ze de informatie wil hebben die Novitzky en consorten hebben verzameld.

“Ons werk is om een schone sport te garanderen, niet het afdwingen van nieuwe wetten tegen criminaliteit”, luidt een verklaring van het USADA.