EINDHOVEN - Twee dagen voor de belangrijke uitwedstrijd bij Ajax is er binnen de clubleiding van PSV een breuk ontstaan. Trainer Guus Hiddink heeft met voorzitter Harry van Raaij overeenstemming bereikt over zijn toekomst bij de club. De raad van commissarissen gaat echter niet akkoord met een verbintenis.

Hiddink mag van de na het seizoen vertrekkende Van Raaij een contract van drie jaar met een optie voor nog eens twee seizoenen tekenen. De oefenmeester zou zijn huidige werkzaamheden met de functie van technisch directeur combineren. De raad van commissarissen, met Jan Timmer als voorzitter, keurt het akkoord niet goed.

De raad heeft vrijdagmiddag een persconferentie over de kwestie belegd. Trainer Hiddink en voorzitter Van Raay mijden die bijeenkomst. "Ik zou niet weten wat ik daar nog moet doen", liet een woedende preses weten. "Ik heb ze dit allemaal zwaar ontraden, maar ze doen het toch. Dan houdt het op. En dit allemaal twee dagen voor de wedstrijd bij Ajax. Schandalig."

Hiddink

Trainer Hiddink had zich eveneens een betere voorbereiding op de competitietopper gewenst. "Tsja, wat moet ik zeggen. Ik was er uit met de voorzitter. Totdat de raad van commissarissen met nieuwe bepalingen kwam. Die gaan onder meer over de continuïteit van de nieuwe overeenkomst."

"Natuurlijk is het heel vreemd dat de raad van commissarissen afzonderlijk een persconferentie geeft. Wat ze gaan zeggen? Ik weet het niet", aldus de trainer die niet met zekerheid durfde te zeggen, dat hij zondag tijdens het duel met Ajax nog op de bank zit.