EILAT - Het Nederlands Fed Cupteam heeft ook zijn tweede poulewedstrijd in Eilat (Europees-Afrikaanse zone, groep 1) met 1-2 verloren. Ditmaal was Groot-Brittannië net iets sterker.

Evenals tegen Israël moest het dubbelspel de beslissing brengen. Bibiane Schoofs, opnieuw succesvol in de single, en Kiki Bertens verloren in twee spannende sets, met volop kansen, van het jeugdige duo Heather Watson/Laura Robson: 5-7 6-7 (5). De laatste vierde vorige week haar achttiende verjaardag.

Schoofs had haar team voor de tweede dag op rij op voorsprong gebracht door een knappe zege op de ervaren Anne Keothavong, de nummer 88 van de wereld: 6-3 6-7 6-3. Ze maakte ook al indruk tegen Julia Glushko, de Israëlische nummer twee.

Michaëlla Krajicek kon echter opnieuw niet voor de beslissende 2-0 zorgen. Ze verloor van Elena Baltacha (6-3 6-3) na in de tweede set nog met 3-1 voor te hebben gestaan. Woensdag liet Krajicek Shahar Peer ontsnappen, na in de tweede set een matchpoint te hebben gemist.

Het team van captain Manon Bollegraf staat vrijdag tegenover Portugal, dat Israël onaangenaam verraste. Bij verlies moet Nederland degradatie naar groep 2 zien te voorkomen.