AMSTERDAM - Ajax kan binnenkort waarschijnlijk weer eens goed nieuws melden vanuit de overvolle ziekenboeg. Linksback Nicolai Boilesen hoopt tijdens de uitwedstrijd bij NAC Breda weer te kunnen spelen.

De negentienjarige Deen raakte in september al geblesseerd aan zijn hamstring tijdens de topper met PSV (2-2). De wedstrijd van zondag in de Arena tegen FC Utrecht komt nog te vroeg voor Boilesen, maar een week later in Breda denkt hij er weer bij te kunnen zijn.

"Elke dag gaat het beter. Ik speel maandag mee met Jong Ajax", zegt Boilesen in gesprek met het Deense Ekstrabladet.

"Mits dat goed gaat, hoop ik over een week weer aan te sluiten bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal", blikt de linksback vooruit. De zwaar gehavende defensie van trainer Frank de Boer kan de terugkeer van Boilesen goed gebruiken. In totaal lag hij er ruim vier maanden uit.

"Het was verschrikkelijk, dat is geen geheim. Rustig werken aan je herstel kost ongelooflijk veel mentale kracht. Ondertussen wil je het liefste zo snel mogelijk voetballen, dat doen waar je zoveel passie voor hebt."

Terugslag

Boilesen leek in november al terug te kunnen keren, maar vanwege een terugslag wordt het niet eerder dan februari.

"Mijn familie heeft me door deze moeilijke tijd heen gesleept. Ik concentreer me volledig op de trainingen van deze week en dan zien we wel. Ik zal niet te veel pushen deze keer."