RIJSWIJK - De afgeketste deal met Jordan is voor het management van Jos Verstappen geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. "We blijven ons richten op de Formule 1", liet manager Raymond Vermeulen vrijdag weten.

"Jos is teleurgesteld dat het niet is gelukt. Maar we zijn niet uit het veld geslagen. Jos heeft duidelijk het idee dat de Formule 1 voor hem 'unfinished bussines' is."

In de nabespiegelingen over de mislukte overeenkomst tussen Jordan en Verstappen wees Trust-topman Michel Perridon, die de deal financieel mogelijk wilde maken, met een beschuldigende vinger naar Verstappens zaakwaarnemer Huub Rothengatter. Volgens de computergigant was een verstoorde relatie tussen teameigenaar Eddy Jordan en Rothengatter mede debet aan de mislukking.

Rothengatter

Rothengatter wilde vrijdag niet reageren op de aantijgingen van Perridon. "Laat ik in dit geval nu maar de verstandigste zijn en er helemaal niets over zeggen. Onder de streep is het alleen ontzettend jammer dat Jos volgend jaar niet rijdt."

Vete

Vermeulen wilde wel kwijt dat van een persoonlijke vete tussen Jordan en Rothengatter volgens hem geen sprake is. "Het is gewoon een mislukt zakelijk verhaal, dat niets te maken heeft met een persoonskwestie. Wij hebben, als totale groep rond Jos, een gezamenlijk aanbod gedaan. Uiteindelijk heeft Jordan daar 'nee' op gezegd. We hebben allemaal het maximale geprobeerd en het is niet gelukt. Waarop het uiteindelijk is afgeketst, is ook niet belangrijk. Dat is niet één puntje."

Vermeulen hoopt dat Verstappen dit seizoen alsnog in de Formule te bewonderen zal zijn. "We hebben een fantastisch pakket met een ervaren, nog jonge coureur die ook nog eens een goede sponsor achter zich heeft staan. We hebben dan ook nog niet het idee dat we naar andere raceklasses moeten kijken. Er bestaat altijd een kans dat hij opnieuw terugkeert."