AMSTERDAM - Lewis Hamilton zal vroeg in het nieuwe seizoen een beslissing nemen over zijn toekomst. Het contract van de 27-jarige coureur bij McLaren loopt eind 2012 af.

“Nu zijn we nog vol in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Waarschijnlijk zullen we dit thema na de eerste paar races de wereld uit helpen”, vertelt de wereldkampioen van 2008 aan Sky Sports.

In tegenstelling tot afgelopen seizoen komen er eind dit jaar veel stoeltjes vrij bij topteams. Bij Mercedes GP, Ferrari en Red Bull Racing zitten coureurs met een aflopend contract.

Hamilton, sinds zijn dertiende verbonden aan McLaren, wil zijn seizoen niet laten overschaduwen door speculaties over zijn toekomst. “Ik heb niet zoveel zin om telkens dezelfde vraag te krijgen. We moeten ons richten op ons werk.”

Vertrouwen

Met de nieuwe wagen MP4-27 heeft Hamilton er alle vertrouwen in dat McLaren de strijd aan kan gaan met het Red Bull van tweevoudig wereldkampioen Sebastian Vettel.

“Ik wil elke race waaraan ik deelneem winnen. Als de auto zo goed is als we denken dat die is, is er geen enkele reden om een andere doelstelling te hebben.”