ROME - AC Milan had zich bij winst op Lazio koploper mogen noemen in de Serie A, maar liet in Rome die kans onbenut.

Hernanes bracht de supporters van Lazio een kwartier voor tijd in jubelstemming. Tommaso Rocchi zorgde in de slotfase voor uitbundigheid op de tribunes: 2-0.

Juventus profiteerde zonder te spelen. De koploper uit Turijn zag het duel met Parma dinsdag afgelast door het winterse weer.

In Rome kon woensdag wel worden gespeeld. Gescoord werd er niet, tot de 76e minuut. Toen knalde de Braziliaanse middenvelder Hernanes laag raak. Rocchi besliste de wedstrijd vervolgens definitief op aangeven van Senad Lulic.

Bij Milan had van de Nederlanders alleen Mark van Bommel een basisplaats. Clarence Seedorf en Urby Emanuelson vielen halverwege de tweede helft in. 

Internazionale

Internazionale en Palermo speelden in een bizar duel met 4-4 gelijk. Diego Milito scoorde liefst viermaal voor de Champions League-winnaar van 2010, Fabrizio Miccoli maakte drie doelpunten voor de underdog.

De laatste keer dat een speler van Inter viermaal scoorde in een competitieduel, was in december 2002, toen Christian Vieri met scherp schoot.

Bij de thuisclub begon Wesley Sneijder in de basis, hoewel trainer Claudio Ranieri vorige week liet optekenen dat de Nederlander eigenlijk niet in zijn systeem past.

Sneijder werd halverwege de tweede helft gewisseld. Luc Castaignos bleef op de bank. Inter staat nu vijfde.

Roma

AS Roma, met Maarten Stekelenburg onder de lat, verloor met 4-2 bij Cagliari. Udinese bleef derde in de rangschikking door Lecce met 2-1 te verslaan. De winnende treffer kwam, naar later bleek, op naam van Antonio di Natale, in de 36e minuut.

Evenals Parma - Juventus gingen de wedstrijden Atalanta Bergamo - Genoa, Bologna - Fiorentina en Siena - Catania niet door vanwege de slechte weersomstandigheden.

AC Milan onderuit