ALMELO - De bekerdroom van Heracles Almelo duurt voort. De ploeg van trainer Peter Bosz rekende woensdagavond in de kwartfinale vrij simpel af met RKC Waalwijk: 3-0. Halverwege was de marge al twee doelpunten.

Heracles, met de Braziliaan Everton in plaats van de aan Twente verkochte Glynor Plet, had in het koude Polman-stadion een ietwat stroeve start, maar verwarmde de harten van de trouwe fans vrij snel, met het spel dat de Almeloërs dit seizoen vaak kenmerkt: veel beweging voorin en vanaf het middenveld de diepte zoeken.

Het leidde haast vanzelfsprekend tot kansen. De grootste was meteen raak, na een half uur. Lerin Duarte vond met een subtiel hakje Marko Vejinovic in het strafschopgebied.

Half antwoord

Op zijn inzet had de Waalwijkse doelman Jeroen Zoet nog een half antwoord, waarna Samuel Armenteros de bal simpel kon binnenschuiven.

De treffer verloste Heracles van een last. Kwame Quansah demonstreerde dat even later het best door op vijf meter van het doel twee verdedigers te foppen en uit de draai met links raak te schieten.

RKC had tot dan moment vooral hoopvol gekeken naar Evander Sno, die de Brabantse club trouw beloofde ondanks de verlokkingen uit Utrecht.

De fysiek sterke middenvelder was actief, maar vooral op zichzelf aangewezen. Pas vlak voor rust drongen ook de Waalwijkers even aan, resulterend in een paar afstandsschoten van Sno (geblokkeerd) en Sander Duits (hoog over). Het gaf de bezoekers in elk geval moed en de wilskracht er nog iets van te maken.

Rode kaart

Mede daardoor werd het in in de tweede helft even een wedstrijd, een 'stief' kwartiertje. Armenteros liet, na een goede actie, de kans op 3-0 nog onbenut, waarna Remco Pasveer de 2-1 door Kristian Nemeth voorkwam. Een minuut later had Vejinovic wel succes. De aansluitingstreffer van invaller Ricky ten Voorde ging niet door wegens buitenspel.

Opwinding was er verder nog door een relletje, afgedaan met geel, tussen Quansah en Sno en een luchtduel van de laatste met inzet van de elleboog tegen Duarte. Daarvoor haalde scheidsrechter Ruud Bossen rood tevoorschijn. 

Lees alles over de KNVB-beker op NUsport

Heracles te sterk voor RKC