AMSTERDAM - Ajax en Mounir El Hamdaoui staan lijnrecht tegenover elkaar wat betreft de schuldvraag bij het mislukken van de overgang van de spits naar Fiorentina op de slotdag van de transferperiode.

El Hamdaoui en de specialisten om hem heen wijzen Ajax als schuldige aan, omdat de club pas na de Italiaanse transferdeadline van 19.00 uur dinsdagavond met een reactie kwam.

''Zo onprofessioneel heb ik het nog nooit meegemaakt'', reageerde Albert van Werkhoven, de fiscalist van El Hamdaoui, tegenover NUsport. Hij zei tevens een gang naar de rechter te overwegen.

Fiorentina liet diezelfde avond op de clubsite weten dat Ajax op het laatste moment nog om een bankgarantie vroeg, maar dat voor het verkrijgen daarvan geen tijd meer was.

Blind

Ajax is het zowel met de lezing van Fiorentina als El Hamdaoui niet eens. De bankgarantie was volgens technisch directeur Danny Blind 'het echte probleem niet', laat hij aan Voetbal International weten.

''Het ging om de ontbinding van het contract van Mounir bij Ajax. De speler en zijn zaakwaarnemer kwamen met stevige extra financiële voorwaarden.''

''Terwijl daar nooit sprake van is wanneer een contract vanwege een transfer wordt ontbonden. Normaliter geef je elkaar een hand en gaat ieder zijn weg.''

Lens

Sigi Lens, de zaakwaarnemer van El Hamdaoui, zei maandag tegen NUsport juist dat hij en Ajax het wél al eens waren over de voorwaarden waaronder El Hamdaoui mocht vertrekken.

''We hebben afgelopen vrijdag met Ajax gesproken. Toen zijn we overeengekomen wat de voorwaarden zijn waaronder een deal met Fiorentina rond zou komen.''

Hij stelt dat hij anders ook niet met de speler naar Italië zou zijn vertrokken om de transfer af te ronden.

Lees al het transfernieuws op ons speciale katern