AMSTERDAM - Het team van specialisten rond Mounir El Hamdaoui heeft geen goed woord over voor de handelwijze van Ajax. De aanvaller zag dinsdag een transfer mislukken naar Fiorentina omdat Ajax pas na de deadline van 19.00 uur reageerde.

“Zo onprofessioneel heb ik het nog nooit meegemaakt,” reageert Albert van Werkhoven tegenover NUsport.

De fiscalist bestrijdt dat Ajax tevergeefs vroeg om een bankgarantie van de club uit de Serie A.

“De clubs waren er al lang uit, ze proberen nu hun straatje schoon te vegen. De waarheid is dat Ajax door laks handelen de deadline heeft laten passeren.''

''We kregen na 19.00 uur nota bene een mail van Jeroen Slop die aangaf niet te weten hoe laat de transfermarkt in Italië sloot. En die man is al negen jaar financieel directeur van Ajax! Hoe amateuristisch kun je zijn.''

Des duivels

''We hebben tussen het moment dat Fiorentina het contract mailde naar Ajax, rond 15.00 uur continu geprobeerd om in contact te komen met Slop en Blind, maar ze waren onbereikbaar. Bij Fiorentina zijn ze ook des duivels. Dit hebben ze nog nooit meegemaakt.”

Van Werkhoven overweegt nu een gang naar de rechter om te pogen het contract van El Hamdaoui te laten ontbinden. “Dit is het zoveelste blijk van onvermogen. Het wordt nu eens tijd dat de rechter ernaar gaat kijken. Want dit kan zo niet doorgaan. El Hamdaoui mag niet de dupe worden van dit onprofessioneel gedrag.”

Cruijff

Eerder op de avond toonde ook Sigi Lens, de zaakwaarnemer van El Hamdaoui zich al verbijsterd. ''Hier zakt je broek toch van af? Op zo’n manier wordt dus een contract verknald. Waar zijn ze bij Ajax mee bezig? De situatie daar is totaal onwerkbaar. Ik begin Johan Cruijff steeds beter te begrijpen.”

Ook wat Lens betreft is het laatste woord over deze mislukte transfer nog niet gesproken. “Niet alleen Mounir staat in z’n hemd, Fiorentina ook. Die lopen nu een spits mis. Dit kan zomaar eens uitmonden in een fikse claim. Dan is Ajax nog veel verder van huis.”

Lees alle transfernieuws op het speciale katern