AMSTERDAM - FC Utrecht heeft na het afketsen van de komst van Evander Sno de pijlen met succes gericht op het vastleggen van de clubloze Cedric van der Gun.

De Domstedelingen werden het op de slotdag van de transfermarkt met Van der Gun eens over een contract voor een half jaar met een optie voor nog een seizoen.

De 32-jarige Van der Gun kwam tussen 2006 en 2009 ook al uit voor Utrecht. Hij vertrok destijds omdat hij een buitenlands avontuur wilde aangaan.

De afgelopen seizoenen speelde hij voor het Britse Swansea City. Daar kreeg hij afgelopen zomer geen nieuw contract aangeboden.

In het verleden kwam Van der Gun, die gehaald is voor de positie links op het middenveld, ook uit voor onder anderen ADO Den Haag en Ajax, waar hij werd opgeleid.

Wouters

Van der Gun kijkt er naar uit weer bij Utrecht aan de slag te gaan. "Ik ken de club en de speler goed en ik heb eerder onder Jan Wouters getraind aan het begin van mijn carriere", zegt hij op de clubsite.

"Ook technisch directeur Foeke Booy ken ik goed, onder hem heb ik één van mijn beste periodes van mijn carriere door gemaakt. Ik ben gretig en denk van meerwaarde te zijn. Utrecht kan nog wat van mij verwachten."