ENSCHEDE - FC Twente heeft met Wesley Verhoek de gewenste nieuwe buitenspeler binnen. De aanvaller die overkomt van ADO Den Haag wordt dinsdagavond gepresenteerd, melden de Tukkers.

De 25-jarige rechtsbuiten tekent in Enschede een contract voor 4,5 seizoen, meldt FC Twente.

Met de overgang zou een bedrag van anderhalf miljoen euro gemoeid zijn. De beide clubs bereikten daar maandag al overeenstemming over.

De rechtspoot speelde in totaal 7,5 jaar voor de club uit zijn geboortestad, waar hij in het seizoen 2004/2005 doorbrak.

Nottingham

Steve McClaren, sinds een paar weken weer de coach van FC Twente, wilde Verhoek afgelopen zomer ook al aantrekken toen hij nog de baas was bij Nottingham Forest. De Hagenaar had toen echter geen goed gevoel bij een overgang naar Engeland.

Verhoek raakte afgelopen zondag geblesseerd in het duel met NEC. Het leek ernstig, maar uit onderzoek blijkt dat de speler ongeveer twee weken nodig heeft om te herstellen.

Tadic

FC Twente probeerde eerder al Dusan Tadic van FC Groningen over te nemen, maar de Groningers wilden de Serviër niet laten gaan.

ADO Den Haag heeft in de persoon van Ebi Smolarek een vervanger voor Verhoek aangetrokken.

De Poolse international stapte vorige week op bij Al-Khor in Qatar. Daarvoor speelde de zoon van oud-international Wlodi Smolarek in eigen land bij Polonia Warschau.

Ebi Smolarek kwam eerder uit voor onder meer Feyenoord en Borussia Dortmund.

Lees al het transfernieuws op NUsport