ROTTERDAM - John Guidetti beslist pas na dit seizoen waar hij volgend seizoen speelt. Dat zegt de door Manchester City aan Feyenoord verhuurde spits in het nieuwe NUsport-magazine.

"Er kan nog zó veel gebeuren. Misschien komt mijn droomclub wel voorbij, misschien speel ik me straks in de kijker op het EK… Tot die tijd beslis ik niks."

Technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord gaf al aan de negentienjarige Guidettti na dit seizoen dolgraag nog een jaar van Manchester City te willen huren. "Of hij zichzelf daarmee valse hoop geeft? Waarom zou ik dat zeggen over Feyenoord? Dat zou van de gekke zijn", reageert de spits.

"De club Feyenoord is tienduizend keer groter dan de speler John Guidetti! En ik heb het hier fantastisch naar mijn zijn. Toch kan ik niet zeggen dat ik wil blijven, want wie weet wat voor clubs me straks ook willen hebben… Maar één ding is zeker: Feyenoord blijft voor altijd in mijn hart."

Ambities

Guidetti steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. "Ik wil de beste speler ter wereld worden," zegt hij. "Natuurlijk, wie wil dat nou niet? Ik weet niet hoeveel ik in me heb, maar ik wil er alles uit halen."

Bekijk de openingsspread van dit verhaal

In het nieuwe NUsport-magazine staat een uitgebreidde reportage over John Guidetti, waarin de volksheld van Feyenoord uitgebreid aan het woord komt over zijn successeizoen, zijn rol als dj in de kleedkamer, zijn niet alledaagse manieren van juichen, zijn bewondering voor zijn medespelers, zijn doelen voor de langere termijn en natuurlijk zijn heldenrol in de 4-2 zege op Ajax.

Het magazine van NUsport is ook op de iPad te bestellen.