AMSTERDAM - FC Utrecht wil zich versterken met RKC-middenvelder Evander Sno. Op de laatste dag voor het sluiten van de transfermarkt proberen de Domstedelingen in alle haast de overgang rond te krijgen.

Volgens De Telegraaf zat daarom maandagavond een delegatie van de club al om de tafel met de speler die een aflopend contract heeft in Waalwijk.

Aan de hand van Sno presteert RKC boven verwachting in de eredivisie. De op voorhand gedoodverfde degradatiekandidaat kende vooral een sterke start aan het seizoen.

Degradatiestrijd

FC Utrecht presteert daarentegen onder niveau. Clubeigenaar Frans van Seumeren zou daarom bereid zijn flink te investeren in de selectie om te voorkomen dat de ploeg van Jan Wouters, die nu op de vijftiende plaats staat, in een zware degradatiestrijd terecht komt.

De 24-jarige Sno heeft inmiddels al een imposant rijtje clubs achter zijn naam staan. Naast RKC kwam hij in het verleden uit voor Feyenoord, Ajax, NAC, Celtic en Bristol City.

Overigens kan RKC een overgang van Sno niet tegenhouden. Toen hij zijn eenjarige contract in Brabant afsloot bedong hij een clausule die hem in staat stelt tussentijds te vertrekken.

Smolarek

ADO Den Haag gaat zich versterken met voormalig Feyenoorder Ebi Smolarek ter vervanging van Wesley Verhoek die de overstap naar FC Twente maakt. De 31-jarige Pool vertrok afgelopen week bij zijn Qatarese werkgever.

Met een West-Europese club hoopt hij zich weer in de kijker van het Poolse nationale elftal te spelen in verband met het EK in eigen land komende zomer.

Lees al het transfernieuws op NUsport