AMSTERDAM - Salvador Servia, directeur van de Spaanse Grand Prix, ontkent dat de race op het Circuit de Catalunya in gevaar is. Hij reageert daarmee op berichten die begin januari opdoken in de Spaanse media.

"We zouden de organisatie van de Formule 1 en de MotoGP kunnen heroverwegen", liet de Catalaanse minister van Economische Zaken Andreu Mas-Colell destijds weten. "Het is onzeker of we ons deze evenementen in de huidige situatie kunnen permitteren."

Servia ontkent de wankele situatie, maar stelt in gesprek met Autosport wel dat het lot van de Grand Prix nabij Barcelona uiteindelijk afhankelijk is van de opkomst van fans. De Spanjaard voorziet een desondanks lange toekomst voor de race.

"De realiteit is dat we een contract hebben tot en met 2016 en we werken toe naar de race in 2012", zegt de Spanjaard. "Onze intentie is om door te gaan tot en met 2020."

"We hebben de Formule 1 hier nu twintig jaar en ons doel is om dat te verdubbelen. Verder heeft niemand er iets over gezegd. Ik lees nieuws over gehouden vergaderingen, maar ik weet nergens van. Als we er niets over zeggen, komt dat omdat er niets te melden valt."

Geen deling

Servia weet ook niets van een eventuele gedeelde race met Valencia, waar jaarlijks de Europese Grand Prix op een stratencircuit wordt gehouden. Formule 1-baas Bernie Ecclestone liet vorige week weten dat hij naar één Grand Prix in Spanje per jaar wil.

"We lezen berichten die alle kanten opgaan. We weten er echt niets van en moeten stoppen met dit soort verhalen. Als er iets te gebeuren staat zullen we het zeggen, maar er is echt niets aan de hand."

Op de vraag of een Grand Prix van Spanje op het Circuit de Catalunya nog lang levensvatbaar is, is Servia duidelijk. "Het ligt eraan. Ik zeg altijd dit: als de tribunes vol zitten is er niets aan de hand. Blijven er veel plekken leeg, dan hebben we gemeenschapsgeld nodig en het lijkt erop dat je daar momenteel niet op hoeft te rekenen. Dat is de droevige realiteit."