MIAMI - Miami Heat heeft zondagnacht de topper in de NBA tegen Chicago Bulls gewonnen: 97-93. Vooral met dank aan LeBron James, die 35 punten noteerde. 

Bij de Bulls was Derrick Rose overigens ook op dreef met 34 punten.

In de slotminuut miste hij echt twee belangrijke vrije worpen. Chris Bosh bezegelde de winst van Heat met twee rake vrije worpen.

Mavericks

Dallas Mavericks, de kampioen van vorig seizoen in de NBA, won zeer nipt van San Antonio Spurs. De eindstand van 101-100 kwam pas na verlenging tot stand.

Bij de Mavericks was Jason Terry de uitblinker met 34 punten. De Duitse vedette Dirk Nowitzki, hersteld van een knieblessure, keerde terug in de ploeg uit Dallas. Hij oogde nog wat onwennig, hoewel zijn dertien rebounds van waarde waren.

Lakers

Los Angeles Lakers won met 106-101 bij Minnesota Timberwolves. De hoofdrol in dat duel was voor Kobe Bryant met 35 punten en veertien rebounds. Kevin Love van de thuisploeg gooide ook hoge ogen. Hij scoorde 33 punten en pakte dertien rebounds.

De Lakers staan nu achtste in de Western Conference. Die plaats geeft aan het einde van het seizoen als laatste recht op deelname aan de play-offs.