AMSTERDAM - Robin Haase heeft op de wereldranglijst negen plaatsen moeten inleveren als gevolg van zijn uitschakeling in de eerste ronde van de Australian Open.

De Hagenaar, die twee weken geleden niet was opgewassen tegen Andy Roddick, staat nu 62e.

Daarmee is hij nog wel de beste Nederlander. Thomas Schoorel staat 137e (vier plaatsen verlies), Igor Sijsling bezet de 182e stek (veertien plaatsen winst) en Thiemo de Bakker neemt de 207e positie (vier plaatsen winst) in.

De complete top negen blijft ongewijzigd na de Australian Open. Novak Djokovic leidt de dans, voor Rafael Nadal, Roger Federer en Andy Murray.

Vrouwen

Bij de vrouwen lost Victoria Azarenka na haar winst van de Australian Open Caroline Wozniacki af als nummer één van de wereld. De Deense moet nu genoegen nemen met de vierde plaats, want ook Petra Kvitova en Maria Sjarapova gingen haar voorbij.

De beste Nederlandse is Michaëlla Krajicek op de 79e plaats. Op de vorige ranglijst stond ze nog 91e. Arantxa Rus daarentegen daalt van de 77e naar de 93e positie.

Ook Bibiane Schoofs (154e, winst van negen plekken) en Kiki Bertens (167e, winst van dertien plaatsen) staan nog in de top tweehonderd.