ROSARIO – De Oranje hockeyvrouwen hebben hun tweede duel op de Champions Trophy gelijkgespeeld. Het pouleduel tegen Groot-Brittannië, dat twee strafballen miste, eindigde in 2-2.

Net als een dag eerder tegen China, kwam Nederland goed uit de startblokken in Rosario. Tegen de Aziaten slaagde de ploeg van Max Caldas er niet in om snel te scoren. Zondagmiddag lukte dat wel. Naomi van As haalde in de zevende minuut de trekker over na een aanval over de linkerflank.

 Nederland was in het eerste half uur absoluut de betere ploeg, maar kon deze overmacht niet vertalen in doelpunten. De Britten hielden zich aanvankelijk vooral bezig met het tegenhouden van Oranje en kropen pas na een half uur uit hun schulp. Gevaarlijk was de eerste Britse doelpoging wel gelijk: uit de eerste corner van Groot-Brittannië kwam een strafbal nadat Marilyn Agliotti shoot maakte.

Maar omdat Kate Walsh uiterst slordig met de buitenkans omging – zij pushte vanaf de stip naast – hield Nederland de voorsprong vast. Kim Lammers bezorgden de Britten een koude douche door vlak voor rust de tweede Oranjetreffer aan te tekenen.

Fysiek spel

De tegenstander van Nederland ging na rust door, waar de ploeg in de eerste helft mee was begonnen: met fysiek spel Oranje het hockeyen onmogelijk maken. En wonderwel kwamen de Britten daar heel ver mee. Een corner van Crista Cullen leverde de aansluitingstreffer op: 2-1.

Omdat Nederland slordig met de (corner)kansen omging, bleef Groot-Brittannië in leven. Opnieuw leidde een Britse aanval tot een strafbal. En wederom leverde de inzet geen doelpunt op, Joyce Sombroek keerde de bal. In de slotfase gaf Nederland alsnog de zege uit handen, omdat Cullen deed, wat Oranje alweer naliet: een corner benutten.