AMSTERDAM - NAC Breda heeft de thuiswedstrijd tegen De Graafschap zaterdagavond met 1-1 gelijkgespeeld. In een matige wedstrijd vielen de goals al in het eerste kwartier.

Het duel begon spectaculair. Michael de Leeuw zette De Graafschap al na acht minuten op 0-1. Vlak na de openingstreffer maakte Anthony Lurling gelijk.

De Graafschap bleef echter gevaarlijk, maar Jelle ten Rouwelaar hield zijn doel schoon. Na ruim een uur spelen had de doelman wel de hulp nodig van de lat. Rydell Poepon zag zijn inzet van dichtbij terug het veld in stuiteren.

In de slotfase drong NAC nog wel aan, maar een doelpunt viel er niet.

NAC stijgt door het gelijkspel een plek op de ranglijst en is nu tiende. De ploeg van John Karelse passeert ADO Den Haag en heeft 22 punten. De Graafschap komt op gelijke hoogte met nummer zestien VVV-Venlo. Beide ploegen hebben dertien punten verzameld.

Heracles Almelo

Een op alle fronten oppermachtig Heracles Almelo heeft zaterdag een simpele 3-0-overwinning behaald op hekkensluiter Excelsior. Het eenzijdige duel was binnen 45 minuten beslist. Ben Rienstra en Kwame Quansah zetten Heracles op een 2-0 voorsprong.

Na rust maakte spits Glynor Plet het derde doelpunt. Heracles eindigde het duel met tien man nadat Lerin Duarte met tweemaal geel van het veld moest.

Heracles was vanaf de aftrap oppermachtig. Op het middenveld overklaste de ploeg Excelsior, waar aanvoerder Joost Broerse tevergeefs probeerde enige lijn te brengen in het spel van de Rotterdammers.

Machteloos

Aanvallend was Excelsior, dat vorige week nog verrassend met 3-0 won van NAC Breda, daardoor compleet machteloos, te meer omdat de spitsen Darren Maatsen en Rangelo Janga de schaarse keren dat zij wel werden bereikt niet los konden komen van hun bewakers.

Bij Heracles liep het voorin wel lekker. Samuel Armenteros en Glynor Plet bezorgden de defensie van Excelsior handenvol werk, mede dankzij de openingen die Kwame Quansah, Willie Overtoom en Lerin Duarte creëerden.

Rienstra

De wedstrijd was snel gespeeld. Heracles scoorde tweemaal na een hoekschop waarbij de defensie van Excelsior, inclusief doelman Wesley de Ruiter, onvoldoende ingreep. Eerst kopte Ben Rienstra raak, daarna Kwame Quansah.

Kort na rust besliste Heracles het duel definitief. Glynor Plet rondde een soepele aanval koel af. Excelsior kwam pas een beetje los nadat Heracles met tien man verder moest. De Belgische scheidsrechter Luc Wouters, in het dagelijks leven burgemeester van het dorpje Lummen, gaf Lerin Duarte na een domme overtreding zijn tweede gele kaart.

Met een man meer probeerde Excelsior het Heracles alsnog moeilijk te maken. Dat lukte echter nauwelijks. Sterker nog: Heracles kreeg in het vervolg van het ongelijke duel zelfs nog de beste kansen. Vooral Glynor Plet sprong daar slordig mee om. In blessuretijd was Excelsior nog dicht bij de eretreffer, maar Roland Alberg schoot op de lat.

Lees alles over de eredivisie op NUsport