LIVERPOOL - Dankzij een treffer van Dirk Kuijt vlak voor tijd heeft Liverpool zaterdag ten koste van Manchester United de achtste finales bereikt van de FA Cup: 2-1.

De Katwijker besliste als invaller vlak voor tijd het duel door een snoeiharde uithaal.

Daniel Agger bracht Liverpool na 21 minuten op voorsprong, de Zuid-Koreaan Ji-Sung Park tekende vlak voor de rust voor de gelijkmaker.

Kuijt was in de 62e minuut in het veld gekomen. In de 88e minuut passeerde hij doelman David De Gea. Zijn winnende treffer leidde tot grote vreugdetaferelen op de tribune en bij trainer Kenny Dalglish.

Fantastische week

Eerder deze week bereikte Liverpool ten koste van Manchester City al de finale van de League Cup. Deze eindstrijd tegen Cardiff City wordt op 26 februari afgewerkt.

''Het is voor de spelers een fantastische week'', meende Dalglish. ''Manchester was misschien de betere ploeg, maar veel kansen heeft die ploeg nu ook weer niet gehad.''

Chelsea

Eerder op de dag plaatste Chelsea zich ten koste van Queens Park Rangers voor de achtste finales. Het werd 0-1 op Loftus Road.

Juan Mata zorgde na ruim een uur voor de beslissing door een strafschop te benutten. Deze werd toegekend na een overtreding van Clint Hill op Daniel Sturridge.

De wedstrijd was pikant vanwege het weerzien tussen Anton Ferdinand en John Terry.

Laatstgenoemde moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden vanwege vermeende racistische uitlatingen aan het adres van Ferdinand tijdens de competitie-ontmoeting in oktober.

Handen schudden

Om spanningen te voorkomen, besloot de FA af te zien van het gebruikelijke handen schudden voor aanvang van de wedstrijd.

Vrijdag plaatsten Tottenham Hotspur en Everton zich al voor de achtste finales van de FA Cup.

Kuijt held bij Liverpool