LONDEN - Rafael van der Vaart heeft Tottenham Hotspur vrijdagavond in de vierde ronde van het toernooi om de FA Cup voorbij Watford geloodst: 0-1.

De Nederlander maakte drie minuten voor rust met wat geluk de enige treffer. Na een knappe rush van Kyle Walker, leverde Watford-verdediger Lee Hodson bal in bij de Nederlandse international. Die haalde vanaf een meter of twintig meter meteen uit. Doelman Scott Loach bleef het antwoord schuldig op Van der Vaarts houdbare inzet.

Watford ging in de tweede helft verwoed op jacht naar de gelijkmaker. Die was zeker niet onverdiend geweest, maar de weinige goede kansen die de club uit de tweede Engelse divisie (Championship) kreeg waren niet besteed.

Everton

Everton schakelde Fulham uit op Goodison Park: 2-1. De Argentijn Dennis Stracqualursi, voor rust, en de Belg Marouane Fellaini scoorden voor de thuisclub.

Danny Murphy had de ploeg van trainer Martin Jol na een kwartier op voorsprong gezet. Hij benutte een strafschop nadat John Heitinga hands had gemaakt.