AMSTERDAM - Fred Grim staat volgend seizoen niet meer onder de lat bij Ajax. De 36-jarige doelman heeft donderdag van zijn werkgever te horen gekregen dat hij na afloop van dit seizoen geen nieuw contract krijgt aangeboden.

Het is niet zeker of Grim, bezig aan zijn elfde seizoen bij de veelvoudig landskampioen, de club ook echt zal verlaten. Hij heeft in zijn huidige contract de mogelijkheid laten opnemen na dit seizoen aan Ajax verbonden te bijven. Komende week praat technisch directeur Leo Beenhakker met hem over een mogelijke positie in de technische staf van Ajax.

Dit seizoen maakte de voormalige trainer Co Adriaanse de keuze voor Fred Grim als eerste doelman. Ajax' tweede keus, Bogdan Lobont, werd verhuurd aan Dinamo Boekarest. Komend seizoen keert de Roemeen, die ook keeper is van het nationale elftal van zijn land, terug in de selectie van de huidige coach Ronald Koeman. Bovendien heeft Koeman bij het samenstellen van zijn selectie de beschikking over Joey Didulica en Maarten Stekelenburg.

Fred Grim kwam in 1984 van de amateurs van JOS bij de selectie van het eerste elftal van Ajax. Drie jaar later verhuisde hij voor acht seizoenen naar Cambuur Leeuwarden. Daar vestigde hij een bijzonder record door 227 duels op rij het doel van de Friese ploeg te verdedigen.

In 1994 keerde Grim terug naar Ajax. Voor de Amsterdammers kwam hij negentig keer uit in competitiewedstrijden. In totaal heeft hij duels in het betaalde voetbal op zijn naam staan.

/DOSSIEREredivisie