AMSTERDAM - Ricardo van Rhijn maakt zondag namens Ajax zijn opwachting in de Klassieker tegen Feyenoord. Het duel komt voor Gregory van der Wiel zeer waarschijnlijk te vroeg.

Dat zei coach Frank de Boer vrijdag op de persconferentie. Onder anderen Toby Alderweireld, Nicolai Boilesen en Derk Boerrigter komen ook niet in actie in De Kuip.

“Ik baal van alle blessures. Dat zie je ook bij andere Europese topclubs. Het komt omdat we veel wedstrijden spelen.”

Van der Wiel kampt met liesklachten. “Hij gaat naar een specialist van het VU medisch centrum en dan kijken we wat verstandig is.”

Vertrouwen

De Boer heeft alle vertrouwen in Van Rhijn. “Hij heeft een goede indruk gemaakt. Hij is op meerdere posities inzetbaar, maar is het best als centrale verdediger. Wat hij heeft bereikt, heeft hij aan zichzelf te danken.

Volgens De Boer is Ajax favoriet. “Thuis is Feyenoord wel sterk. De supporters praten al weken over deze wedstrijd. Door de historie is het een beladen duel.”

Opvallend is dat Louis van Gaal, de beoogde nieuwe algemeen directeur, vrijdag een kort bezoek bracht aan De Toekomst. “Geen idee wat hij kwam doen, ik wist niet dat hij er was.”

Feyenoord

John Guidetti trainde grotendeels mee met de groep bij Feyenoord. Het is nog onzeker of de spits zondag zijn opwachting maakt,

We zijn positief gestemd, maar het hangt af van de komende twee dagen”, meldde coach Ronald Koeman op zijn persconferentie.

Stefan de Vrij en Miquel Nelom zijn fit, maar de kans is klein dat beiden zondag in de basis starten. “De Vrij is er lang uit geweest. Gezien de fitheid van Nelom moet ik keuzes maken. Ik vind ook dat Bruno Martins Indi het goed doet in het centrum.”

Lees alles over de eredivisie op NUsport