AMSTERDAM - Tenniscoach Eric van Harpen wil op korte termijn zijn samenwerking met Michaëlla Krajicek evalueren. De Nederlandse speelster werd vorige week in de tweede ronde van de Australian Open uitgeschakeld door Ana Ivanovic.

“Ik ga haar een brief schrijven en die stuur ik ook naar haar vriend. Daarin vraag ik haar openlijk wat ze wil doen voor het tennis”, zegt Van Harpen in het nieuwe magazine van NUsport.

Met behulp van de 68-jarige Van Harpen, die in het verleden samenwerkte met onder anderen Conchita Martinez, keerde Krajicek terug in de top honderd.

De tenniscoach vindt dat er nog meer in zit. “Ik heb haar nu rond de tachtig gebracht, kan mijn geld pakken en daarop teren.”

“Nee, wat doe ik? Ik zeg dat we meer moeten doen. Dan moet je als speler toch denken: waarom doet hij dat zichzelf aan? Omdat ik zie dat ze talent heeft en wil dat ze verder komt.”

Van Harpen vindt bijvoorbeeld dat Krajicek meer aan haar fysiek moet werken. “Zo wil ik het niet meer hebben. Anders ga ik lekker golfen.”

Het volledige verhaal over de samenwerking tussen Krajicek en Van Harpen staat in het nieuwe magazine van NUsport.