MILAAN - Clarence Seedorf was donderdag weer eens belangrijk voor AC Milan. 

De aanvoerder van de regerend kampioen van Italië maakte het tweede doelpunt van zijn ploeg in de kwartfinale van het bekertoernooi tegen Lazio Roma (3-1).

Djibril Cissé bracht de bezoekers uit Rome al na 5 minuten op voorsprong. Robinho antwoordde in de vijftiende minuut met de gelijkmaker. Seedorf zorgde drie minuten later voor 2-1. Invaller Zlatan Ibrahimovic bepaalde in de slotfase de eindstand op 3-1.

Mark van Bommel startte net als Seedorf in de basis van AC Milan. Urby Emanuelson deed alleen het laatste kwartier mee. Hij verving Seedorf.

AC Milan plaatste zich met de zege voor de halve finale, waarin Juventus de tegenstander is. Siena en Napoli strijden eveneens om een plaats in de eindstrijd.

Valencia

In Spanje heeft Valencia ook in de return van de kwartfinale van de Copa del Rey van Levante gewonnen. De Valenciaanse derby eindigde donderdag in 3-0.

Aritz Aduriz en Pablo Piatti beslisten in de eerste helft in een tijdspanne van vijf minuten de wedstrijd. Piatti maakte vlak voor tijd ook de derde goal. De heenwedstrijd in het Mestalla-stadion van Valencia was al in 4-1 geëindigd.

De beladen ontmoeting bleef in het Ciutat de Valencia-stadion 25 minuten lang doelpuntloos. Toen stelde Aduriz op aangeven van Piatti het halen van de halve finale definitief veilig. Vijf minuten later kwam Piatti zelf ook op het scoreformulier.

Rode kaart

Na een rode kaart van Oscar Serrano halverwege de tweede helft moest Levante met tien man verder. Vijf minuten voor tijd kregen de tien van de thuisploeg nog een doelpunt te verwerken. Levante-doelman Gustavo Munua stopte een ziedend hard schot van Aduriz nog, maar de rebound was voor Piatti.

Valencia neemt het op tegen FC Barcelona in de halve eindstrijd. De andere halve finale gaat tussen het verrassende Mirandes en Athletic Bilbao.