DEN BOSCH - Jean-Julien Rojer zit in de selectie voor het Davis Cup-duel met Finland. De wedstrijd wordt tussen 10 en 12 februari in Den Bosch gespeeld.

Het team bestaat verder uit Robin Haase, Thiemo de Bakker en Jesse Huta Galung, zo maakte captain Jan Siemerink donderdag bekend.

Igor Sijsling viel als laatste af. Siemerink: ''Het ging tussen Thiemo, Jesse en Igor voor twee plaatsen. Igor is net als De Bakker en Huta Galung goed bezig, maar ik heb gekeken naar wie het best in vorm is.”

Thomas Schoorel was niet in beeld. “Hij was de afgelopen maanden geblesseerd, is nu op de weg terug. Het lijkt me geen goed idee om dan meteen best of five-sets te spelen.”

Goed koppel

Rojer is een Antilliaanse dubbelspecialist die, nu zijn vaderland officieel niet meer bestaat, voor Oranje mag uitkomen.

De kans is groot dat Rojer wordt gekoppeld aan Haase. Komende week vormen beide spelers al een koppel in Zagreb.

“Ik ga volgende week kijken”, aldus Siemerink. “Het zou mooi zijn als er een vast duo ontstaat. Ik heb Rojer niet voor niets geselecteerd.” 

Nieminen

Nederland speelt tegen Finland in de eerste ronde van groep 1 (Europees/Afrikaanse zone). De Finnen hebben met Jarkko Nieminen één speler in de top honderd: 49e.

Er wordt in Den Bosch gespeeld op hardcourt, vergelijkbaar met de ondergrond op het ABN AMRO Tournament.

“Dit is het beste, spelers hebben geen tijd nodig om de overgang te maken. Zouden we voor gravel hebben gekozen, dan had iedereen moeten schakelen.”