AMSTERDAM - Miami Heat heeft woensdag een moeizame zege geboekt op Detroit Pistons in de NBA: 98-101.

De verliezend finalist van vorig seizoen verspeelde een ruime voorsprong. In de slotfase stond LeBron James echter op: hij maakte zes punten op rij.

“We moeten wedstrijden voortaan echt eerder afmaken”, sprak James, in totaal goed voor 32 punten, na afloop. Heat heeft nu een balans van dertien zeges en vijf nederlagen.

Lakers

Het altijd spraakmakende plaatselijke duel in Los Angeles tussen de Lakers en de Clippers eindigde in een zege voor de Lakers. Die was zwaarbevochten: 96-91.

Kobe Bryant maakte het verschil. Hij begon matig, maar speelde in de laatste fase toch een beslissende rol. Hij was goed voor 24 punten. Met de zege kwam een ende aan een tegenvallende reeks voor de Lakers

Bulls

Chicago Bulls ging voor de vierde keer dit seizoen onderuit, en voor de eerste maal voor eigen publiek. Indiana Pacers zegevierde met 90-95. Met 22 punten was Danny Granger de grote man bij de Pacers.

Titelverdediger Dallas Mavericks blijft het wisselvallig doen. Woensdag leed de equipe al weer de achtste nederlaag. De Minnesota Timberwolves waren met 90-105 te sterk. Dirk Nowitzki ontbrak bij Dallas vanwege een knieblessure.

Oklahoma City Thunder, de koploper in het westen, maakte geen fout. In eigen huis werd New Orleans Hornets met 101-91 verslagen. Kevin Durant maakte 25 punten voor de winnende ploeg.