AMSTERDAM - Robert Gesink en Bauke Mollema blijven de komende jaren voor Rabobank koersen. Beide renners hebben hun contract verlengd tot en met 2014. Dat meldt Rabobank op de eigen site.

Zowel Mollema als Gesink beschikte over een verbintenis die na dit jaar afliep.

Gesink, die bezig is aan zijn zevende seizoen bij de bankploeg, reageert opgetogen op het signeren van zijn nieuwe contract. ''Ik ben super blij dat ik langer bij de ploeg blijf. Met deze groep mannen kan ik me verder ontwikkelen.''

Mollema, net als Gesink 25 jaar, zegt eveneens verheugd te zijn met het wederzijdse vertrouwen om nog minimaal drie jaar samen door te gaan.

Ook de leiding van de ploeg is zeer content. ''Dit is een voortgang van de ingeslagen weg. Het is prachtig, dat de twee beste Nederlandse ronderenners langer bij ons blijven”, laat Harold Knebel namens het team weten.

Grote rondes

Technisch directeur Erik Breukink hoopt dat dat de twee de ploeg in de toekomst succes gaan brengen in de grote rondes. ''Robert en Bauke hebben al meerdere keren laten zien, dat ze dicht tegen de wereldtop aan leunen.''

''Bauke is al eens vierde geworden in een grote ronde en Robert tweemaal zesde. Beiden hebben daarmee aangetoond dat het podium binnen bereik is. Het is ons doel dat de komende jaren te realiseren.” 

Komende zomer rijden Mollema en Gesink beiden de Tour, net als in 2011. Samen met de debuterende Steven Kruiswijk zijn zij de klassementsrenners in Frankrijk.