UTRECHT - Tscheu La Ling zet zijn juridische strijd tegen Steven ten Have voort. 

Hij wil in hoger beroep getuigen laten verklaren dat de voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax hem wel degelijk met omkoping in verband heeft gebracht. Een van de getuigen die Ling wil horen, is Johan Cruijff.

Dat zei Lings advocaat Jan Kabalt in reactie op de uitspraak van de rechtbank in Utrecht.

Die bepaalde woensdag dat Ten Have zijn uitlatingen over Ling niet hoeft te rectificeren. De rechter zag onvoldoende bewijs voor de bewering van Ling.

Volgens oud-Ajacied Ling, die de favoriete kandidaat van Johan Cruijff was voor het directeurschap van Ajax, heeft Ten Have hem tot twee keer toe in verband had gebracht met omkoping in de Slowaakse voetbalcompetitie.

Dat was tijdens bijeenkomsten met de supporters en de ledenraad. Ling, eigenaar van de Slowaakse club Trencin, vond dat zijn eer en goede naam daarmee waren aangetast en eiste via een kort geding rectificatie.

Schoenaker en Swart

"De rechter weet niet wat er werkelijk is gezegd", aldus Kabalt. "Daarom zal ik een verzoek bij de rechtbank indienen om getuigen op te roepen en te horen. Niet alleen Cruijff, maar ook Dick Schoenaker, Sjaak Swart en mogelijk ook Ten Have."

"Als dat op korte termijn kan, zal het in hoger beroep van het kort geding zijn. Duurt het langer, dan zullen we bij de rechtbank een bodemprocedure aanspannen."