Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Otman Bakkal

Bakkal denkt aan stap naar buitenland

ROTTERDAM – Of Otman Bakkal tekent aan het eind van dit seizoen een nieuw contract bij Feyenoord, óf hij gaat transfervrij de grens over.
Door NUsport/Sander van Hal

Dat zegt de 26-jarige aanvallende middenvelder in het nieuwe NUsport-magazine. "Ik zit nu in een fase van mijn carrière waarin het buitenland trekt", aldus Bakkal.

"Wonen en werken in een ander land lijkt me een mooie uitdaging. Daarvan groei je niet alleen als voetballer, maar ook als mens."

"En laat ik eerlijk zijn: het financiële aspect speelt ook mee. Als een club bedragen op tafel neerlegt die ik moeilijk kan weigeren, zeg ik daar niet bij voorbaat nee tegen. Naar Dubai zie ik mezelf voorlopig nog niet gaan, maar naar Rusland? Waarom niet? Spelers als Balázs Dzsudzsák en Pontus Wernbloom zijn op redelijk jonge leeftijd die kant op gegaan, dat zegt natuurlijk wel iets."

"Ik zou best in de Russische competitie willen spelen, al lijkt het me nóg mooier om in een van de vier grootste competities van Europa uit te komen. In Engeland en Duitsland leeft het voetbal enorm, in Spanje wordt in mijn ogen het beste voetbal gespeeld en met een Italiaanse club is ook niks mis. Een uitgesproken voorkeur heb ik eigenlijk niet."

Naar mijn zin

De Eindhovenaar ziet vertrekken echter niet als een must."Ook bij Feyenoord blijven is voor mij nog altijd een serieuze optie."

"Ik heb technisch directeur Martin van Geel verteld dat ik het hier uitstekend naar mijn zin heb en dat ik me goed voel bij de clubleiding, de spelersgroep en de technische staf. Dat is me ook wat waard."

In het nieuwe NUsport-magazine, dat sinds dinsdag in de winkel ligt en ook online bestelbaar is, vindt u een uitgebreid interview met Otman Bakkal over onder meer Feyenoord, Oranje, Ronald Koeman, John Guidetti en Marokko. 


Lees meer over:

Feyenoordotman bakkal

Aanbevolen artikelen