LIBREVILLE - Bondscoach Eric Gerets heeft met Marokko maandagavond een valse start gemaakt bij de Afrika Cup. De ploeg van de Belg verloor het eerste duel in groep C met 2-1 van Tunesië.

Khaled Korbi en invaller Youssef Msakni namen de Tunesische productie voor hun rekening.

Korbi scoorde in de eerste helft uit een vrije trap, Msakni na een mooie solo in de tweede helft. In de slotfase scoorde Houssine Kharja nog tegen.

Assaidi

Gerets liet bij Marokko Oussama Assaidi van sc Heerenveen in de basis beginnen. Ook Nordin Amrabat, ex-PSV, en Mbark Boussoufa (ex-Anderlecht) begonnen aan het duel. Feyenoorder Karim el Ahmadi zat op de bank.

Gabon is met een eenvoudige overwinning aan de Afrika Cup begonnen. Het gastland was in Libreville met 2-0 te sterk voor Niger.

Die stand was al bij rust bereikt. Gabon was gesteund door het thuispubliek de betere ploeg.

Dat leverde na een half uur een treffer op. Pierre Emerick Aubameyang kopte eenvoudig binnen, nadat de doelman van Niger mistastte bij een voorzet.

Krachtsverschil

Stéphane N'Guéma drukte het krachtsverschil op slag van rust verder in de score uit door in de rebound toe te slaan.

In de tweede helft probeerde Niger wat aan de achterstand te doen, maar het slaagde er nauwelijks in om het de tegenstander lastig te maken.

Gabon nam al snel het initiatief weer over. Het gastland liet echter na om verder uit te lopen, terwijl Niger uit een van de spaarzame counters ook niet kon profiteren.