AMSTERDAM - In Duitsland is het trotse Bayern München in de kwartfinale van de Duitse bekerstrijd uitgeschakeld. De Nederlander Erik Meijer was er voor verantwoordelijk. De spits tekende voor de tweede en beslissende treffer van Alemannia Aachen. De 2-1 van de club uit de tweede bundesliga viel negen minuten voor het einde.

Bekerhouder Bayern München speelde in de tweede wedstrijd van dit jaar dramatisch zwak. Aachen kwam na ruim een half uur voor via een treffer van Blank. In de blessuretijd van de eerste helft zorgde Ballack nog wel voor de gelijkmaker. Makaay miste kort voor de 2-1 van Aachen nog een geweldige kans voor Bayern. Met Aachen staan in Duitsland Borrussia Mönchengladbach, VfB Lübeck en Werder Bremen in de halve finale.

Frankrijk

Het Franse Sochaux heeft zich woensdagavond geplaatst voor de finale van de strijd om de Franse voetbalbeker. De club won in de halve eindstrijd van Saint-Etienne, 3-2. Oruma maakte in verlening het beslissende doelpunt.

Tegenstander in de eindstrijd is Nantes, dat eerder al Auxerre na strafschoppen uitschakelde. De finale is op 17 april in het net buiten Parijs gelegen Stade de France.