UTRECHT - FC Utrecht houdt kans voor het derde opeenvolgendejaar in de finale van de strijd om de nationale beker te komen. Hetelftal van coach Booy won woensdag in de kwartfinale van Heracles(3-2). Kort voor tijd maakte Thange het beslissende doelpunt.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Heracles Almelo is woensdagavond strijdend tenondergegaan in de kwartfinales van het toernooi om de Amstel Cup.Titelhouder FC Utrecht schaarde zich op eigen bodem met pijn enmoeite bij de laatste vier. Tanghe maakte in de 82e minuut hetbeslissende doelpunt in de enerverende wedstrijd met winstkansenvoor beide ploegen.

Vechtlust

Heracles, dat nog nooit tot de halve finales doordrong, bestreedFC Utrecht met eigen wapens. In de geest van karaktertrainerVerbeek, die volgend seizoen SC Heerenveen onder zijn hoede neemt,speelde de ploeg uit Almelo met veel inzet, passie en vechtlust. Deonbevangen Tukkers voegden echter nog een belangrijke, in deeredivisie tamelijk ongebruikelijke, kwaliteit toe aan het optredenin Stadion Galgenwaard: aanvalskracht.

Heracles begon brutaal met drie spitsen (Douglas, Stegeman,Sluijter) en liet topscorer Rose, volgend seizoen ook bij SCHeerenveen te bewonderen, kort achter de aanval acteren. Daar hadFC Utrecht, dat vooral voor eigen publiek doorgaans met veelagressie speelt, in de eerste helft niet van terug. De thuisploegliet zich afbluffen door de onbevreesde eerstedivisieclub en mochtblij zijn met een evenwichtige ruststand (1-1).

Buikema

Heracles opende in de negentiende minuut de score uit een van devele hoekschoppen die de bezoekers voor de pauze afdwongen. Uit eenafgeslagen corner haalde middenvelder Buikema hard uit. DoelmanPonk had geen zicht op de bal, 0-1. Dankzij Van den Bergh stond deblamerende achterstand voor FC Utrecht niet lang op het scorebord.De voormalige Ajacied knalde na een half uur in tweede instantieraak, 1-1.

Na de rust had Heracles niets aan lef en strijdlust ingeboet.Gangmaker Douglas bleef een kwelgeest voor de logge Utrechtsedefensie. Na een uur kwam de voorsprong voor de thuisploegletterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Gedragen door de windbelandde een uittrap van Ponk voor de schietgrage voeten van spitsVan de Haar, 2-1.

Koelbloedigheid

Daarmee was het verzet van Heracles nog niet gebroken. Rose, ditseizoen in de eerste divisie al goed voor vijftien doelpunten,toonde in de 64e minuut zijn koelbloedigheid, 2-2. Tanghe maaktedaarna van dichtbij alsnog een einde aan de Almelose weerbaarheid,een opstootje in de extra tijd ten spijt: 3-2.