VENLO - Jordy Clasie ontkent dat de 2-1 nederlaag van Feyenoord tegen VVV-Venlo te wijten was aan een gebrek aan concentratie bij de Rotterdammers. De Feyenoorder wil zich zo snel mogelijk op het duel met Ajax richten.

“Ik weet zeker dat iedereen geconcentreerd op het veld stond, al was dat vanaf de zijkant misschien niet te zien”, zegt de twintigjarige middenvelder tegen NUsport.

“We letten op bepaalde momenten gewoon niet goed op, kwamen bijna overal te laat. Als team kunnen we onszelf kwalijk nemen dat we veel te weinig hebben gebracht en gecreëerd."

"Dat kan een keer gebeuren, maar dan moet je er in ieder geval voor zorgen dat je achterin goed staat. Dat was bij ons niet het geval."

''We gaven in in vijf minuten tijd twee doelpunten weg. En bijna elke diepe bal van VVV leverde een kans voor hen op. Dat mag gewoon niet gebeuren.”

Guidetti en El Ahmadi

Feyenoord moest het stellen de zieke John Guidetti en Karim El Ahmadi (Afrika Cup). Clasie weet niet of het zwakke spel daaraan te wijten was. “Daar kun je moeilijk een oordeel over vellen; misschien was het met hen erbij ook fout gegaan. Maar John en Karim zijn natuurlijk wél bepalende spelers. Voor mij persoonlijk was het vooral wennen om zonder Karim te spelen."

"Al mijn zeventien voorgaande wedstrijden in dit seizoen stond ik samen met hem op één middenveld. Met Kamohelo Mokotjo kan ik het ook goed vinden, hij is ook een goede en balvaste speler met veel inzicht. Maar je zag dat wij er heel veel moeite mee hadden dat VVV verdedigend zo goed stond.”

Ondanks het verlies heeft het Rotterdamse zelfvertrouwen in aanloop naar de Klassieker geen knauw gekregen, meent de jonge middenvelder. “Naar zo’n grote wedstrijd leef je altijd met een goed gevoel toe. We moeten na één nederlaag niet ineens negatief gaan doen.''

''We hebben een goede eerste seizoenshelft gedraaid en moeten de draad deze week gewoon weer oppakken. Het heeft geen zin om te lang in je teleurstelling te blijven hangen. Op naar de Klassieker!”

Favoriet

“Ik zeg niet dat we favoriet zijn, maar ik denk zeker dat we met de steun van ons publiek kunnen winnen. Van de basisspelers ontbreekt zondag waarschijnlijk alleen Karim nog. Guidetti en wat andere jongens zijn er als het goed is weer bij."

"Kwaliteit genoeg dus. Als we alles geven, druk vooruit zetten en meer felheid tonen dan tegen VVV, zou het wel eens een heel mooie wedstrijd voor Feyenoord kunnen worden.”