AMSTERDAM - Lleyton Hewitt is doorgedrongen tot de derde ronde van de Australian Open. De lieveling van het publiek in Melbourne zag in zijn tweederondepartij de Amerikaan Andy Roddick (15) opgeven met een enkelblessure.

Hewitt leidde op dat moment de partij met 3-6, 6-3, 6-4. De Australiër speelt in de volgende ronde tegen de Canadees Milos Raonic (23).

De wedstrijd tussen de twee voormalig nummers een van de wereld ging in de eerste set gelijk op. Door een zwak moment van Hewitt kon Roddick echter de set naar zich toe trekken.

In het tweede bedrijf vocht de Australiër zich terug in de wedstrijd en had hij aan een break genoeg om de set te pakken.

In de derde set liet Roddick, die al was behandeld voor zijn blessure, een aantal punten lopen. Hewitt profiteerde en won de set met 6-4. Daarop besloot Roddick om de strijd te staken.

Monfils

Gaël Monfils, nummer veertien van de plaatsingslijst, bereikte ook de derde ronde. Hij versloeg Thomaz Bellucci uit Brazilië met 2-6, 6-0, 6-4, 6-2.

Monfils moet het nu opnemen tegen de Kazach Mikhail Kukushkin, die verrassend te sterk was voor de Serviër Viktor Troicki (19).