BOSTON - Ongeveer anderhalf miljoen fans hebben dinsdag de footballers van de New England Patriots zijn bij hun terugkeer in Boston verwelkomd. De Patriots wonnen zondag in Houston voor de tweede keer de Super Bowl. Ze versloegen de Carolina Panthers met -29 door een fieldgoal in de slotseconden van ex-Amsterdam Admirals-kicker Adam Vinatieri.

In Boston waren de City Hall Plaza en de zijstraten volledig volgelopen. Fans klommen in bomen, stonden op daken en hingen uit ramen om een glimp van hun helden op te vangen. Volgens de politie waren er dinsdag meer fans dan bij de eerste zege in de Super Bowl in 2002. Toen waren er naar schatting 1,2 miljoen aanhangers op de been.

Nipplegate

Onder de toeschouwers waren enkele vrouwen die een borst ontbloot hadden. Ze verwezen naar de affaire 'nipplegate' van Janet Jackson. De politie hoefde slechts sporadisch op te treden. Zeven mensen werden aangehouden. Dat was zondagavond direct na de wedstrijd anders. Toen braken er in de straten rond de Northeastern University en Boston University rellen uit, waarbij auto's omver werden gekegeld en in brand werden gestoken.