ALKMAAR - AZ heeft drie spelers van Willem II gecontracteerd.Joris Mathijsen, Kew Jaliens en Tarik Sektioui komen vanaf 1 juli uit voor de Alkmaarse profvoetbalclub. De drie zijn na afloopvan dit seizoen transfervrij en tekenen een contract voor vierseizoenen.

AZ liet dinsdag weten dat de selectie voor volgend seizoencompleet is. De club uit Alkmaar versterkte zich vorige maand ookal met een speler van de Tilburgse eredivieclub. Denny Landzaatspeelt inmiddels al in het shirt van AZ.

Versterking

Directeur voetbalzaken Martin van Geel van AZ reageerdeverheugd: ''Dit is een versterking van onze selectie. Met de komstvan deze drie spelers geven we onze ambities vorm en die zijn eenvaste plek in de subtop verwerven en structureel meedoen voorEuropees voetbal.''

Mathijsen (23), een linksbenige centrale verdediger, was deafgelopen drie seizoenen vaste keus in de Tilburgse hoofdmacht. OokJaliens (25), eveneens een verdediger, was aan zijn derde seizoenbezig bij Willem II. Beide spelers stonden in de belangstelling vanandere clubs: ''Wij begeven ons op de transfervrije markt en datkan iedere club doen. We hebben goed en snel zaken kunnen doen'',aldus Van Geel.

Vlees in de kuip

Hij en Co Adriaanse, de huidige trainer van AZ, werkten in hetverleden bij Willem II. Het duo leidde de club naar de ChampionsLeague en is nu verantwoordelijk voor het winkelen bij Willem II:''Dat valt niet te ontkennen. Adriaanse en Van Geel kennen de cluben weten wat voor vlees daar in de kuip zit'', zei woordvoerderZijlmans van de Alkmaarse club.

De Marokkaan Sektioui (26) maakte in 2000 zijn debuut voorWillem II. De vleugelspits had wel in Tilburg willen blijven, maarkwam niet tot een akkoord over verlenging van zijn contract.

Leegloop

Bij de Tilburgers gaat veel veranderen. Behalve van bovengenoemdtrio lopen ook de verbintenissen af met Geert de Vlieger, YoussefMariana, Tom Caluwé, Bart van den Eede (gehuurd van NAC) en DmitriSjoekov. Alleen het contract van de Belg Tom Caluwé werd tot nu toeverlengd. Robert Maaskant, nu nog trainer van RBC Roosendaal maarvolgend seizoen in dienst van Willem II, wil echter niet sprekenvan een leegloop. ''Ik denk dat dit juist een kwestie van goedbeleid is. Willem II heeft dertig spelers onder contract. Elk jaarloopt van een aantal van hen het contract af. Dan ga je kijken wieje er wel en niet bij wil hebben volgend seizoen.''

Maaskant zei dinsdag slechts het vertrek van Mathijsen tebetreuren. ''Van de anderen, ook van Landzaat, wisten we dat zezouden vertrekken. Van Mathijsen eigenlijk ook, maar ik had stiekemgehoopt dat hij zich zou bedenken.''