NANTES - Manchester United en Barcelona zijn ook na de derde speeldag van de Champions League leiders in respectievelijk groep A en groep B.

De Engelsen voorkwamen in de blessuretijd bij Nantes de eerste nederlaag in de tweede fase dank zij een door Ruud van Nistelrooij benutte strafschop. Een doelpunt van Patrick Kluivert bezorgde Barcelona in Nou Camp alsnog een punt tegen AS Roma. Het 1-1-gelijkspel gaf de verhoudingen niet weer.

Romeinse muur

Barcelona domineerde zeker het eerste half uur, maar vond een grondig opgebouwde Romeinse muur tegenover zich. Met de Nederlanders De Boer, Cocu en Kluivert in de basis zocht de leider in groep B continu het doel van Antonioli, maar tot daadwerkelijk doelgevaar leidde het overwicht niet. De frustratie daarover uitte zich in een gele kaart voor Rivaldo, die onbeheerst inging op de Franse verdediger Candela.

Capello

Roma-coach Capello had vooraf al duidelijk gemaakt dat zijn ploeg voor een punt naar Nou Camp was gekomen. Toch kreeg zijn ploeg na rust meer greep op de wedstrijd. Rexach reageerde door Overmars in het veld te brengen voor Saviola. De Nederlander was nog geen dertig seconden in het veld of Roma scoorde al. Uit een vrije trap van Candela schoot Panucci de bal langs Reina.

Wanhoop

De aanvalspogingen van Barcelona werden wanhopiger. Schoten uit de tweede lijn leverden geen gevaar op. Rivaldo stuitte in de 70e minuut op Antonioli.

Kluivert

Acht minuten voor tijd viel de verdiende gelijkmaker alsnog. Candela verspeelde de bal aan Puyol die met een voorzet Kluivert bereikte. De afwerking, een schot hoog in het doel, was perfect. Het was zijn zesde goal in acht Champions-Leagueduels. Een hartverwarmend slotoffensief leverde verder geen treffers meer op.

Liverpool

In het andere duel in groep B bleven Liverpool

Van Nistelrooy

In Nantes waren 93 minuten gespeeld en vierde het thuispubliek al uitbundig feest. Manchester United leek verslagen tot verdediger Yepes zich tot de schlemiel van de avond kroonde. Hij maakte hands in het strafschopgebied, ontving zijn tweede gele kaart en zag vanaf de kant hoe Van Nistelrooy alsnog een punt redde voor zijn ploeg.

Nantes

Nantes schoot weinig op met dat gelijkspel, de ploeg stond bij aanvang van het duel nog op nul punten. De Fransen, eerder in het toernooi mede-verantwoordelijk voor de uitschakeling van PSV, waren voortvarend geopend. Al na acht minuten schoot Moldovan in een rommelige situatie de bal langs Manchester-doelman Barthez.

Spectaculair

Het was de aanzet voor een spectaculaire eerste helft met kansen voor beide doelen. Het dichtst bij een treffer was Van Nistelrooy, die de paal raakte naast Landreau. De Franse doelman had ook na rust een voorname rol met reddingen op inzetten van onder andere Solksjaer, Keane en Scholes. Pas in de blessuretijd moest hij alsnog buigen.

Manchester United behield desondanks de leiding in groep A. Bayern München staat in punten gelijk met de ploeg van manager Ferguson. De Duitsers bereikten na een slecht duel een -0-gelijkspel bij Porto.