AMSTERDAM - Adrian Lewis is nog steeds op weg om zijn titel te verdedigen bij het PDC WK 2012. De 26-jarige Engelsman won in de kwartfinale van zijn 22 jaar oudere landgenoot Terry Jenkins met 5-3.

Lewis had het vrijdag niet makkelijk tegen de 'Raging Bull', die eerder dit toernooi Co Stompé had uitgeschakeld. 'Jackpot' kwam met 3-0 in sets voor, maar Jenkins is een taaie en kwam terug tot 3-3.

Daarna vond de titelverdediger het genoeg en met twee gewonnen sets op rij stelde hij een plaats in de halve finales veilig.

James Wade

Zijn tegenstander in de halve eindstrijd is James Wade. De linkshandige darter won in een ware thriller van drievoudig wereldkampioen John Part. De Canadees gaf zich pas gewonnen nadat er een sudden death in de laatste set aan te pas was gekomen: 5-4.

De twee darters vochten in 2008 ook al een enerverend duel uit in de kwartfinale. Toen was Part de winnaar, om vervolgens wereldkampioen te worden.

De Engelsman Wade begon deze keer de partij het sterkst en kwam op 3-1. Daarna ontspon zich een partij van zeer hoog niveau waarin de ene hoge finish na de andere werd uitgegooid. Beide darters hadden na afloop negen keer 180 gegooid en een gemiddelde van boven de negentig.

In de allesbeslissende leg kon Part echter 126 niet uitgooien en beëindigde Wade de partij met een 85-finish.

Simon Whitlock

De andere halve finale in Londen gaat tussen de Australiër Simon Whitlock en Andy Hamilton.

Whitlock won opvallend eenvoudig van de finalist van vorig jaar, de Schot Gary Anderson: 5-1. De 'Wizard', die in de vorige ronde Michael van Gerwen de voet dwars zette, speelt al het hele toernooi op een gebroken enkel, maar was met name op de dubbels een maatje te groot voor Anderson.

Hamilton schakelde de Belgische surprise Kim Huybrechts uit met 5-2. De Engelsman haalde een heel hoog niveau en eindigde met een gemiddelde van ruim 102 per beurt.

"Ik speelde een goede wedstrijd vandaag en ik voel me ongelooflijk gefocust en relaxed", zo zei Hamilton na afloop. "Als ik zo blijf gooien, dan hoef ik me geen zorgen te maken."