AMSTERDAM - Paris Saint-Germain heeft vrijdag Carlo Ancelotti gepresenteerd als nieuwe trainer. De Italiaan heeft een contract voor 2,5 jaar getekend bij de club uit de Franse hoofdstad.

Ancelotti was eerder werkzaam bij onder andere Chelsea en AC Milan. Hij volgt in Parijs trainer Antoine Kombouaré op, die eerder op de dag ontslagen werd.

Hij gaat volgens Franse media zes miljoen euro per jaar verdienen.De bedoeling is dat Ancelotti zondag met zijn nieuwe ploeg naar Qatar vertrekt voor een trainingskamp.

De eerste officiële wedstrijd van de Italiaanse trainer met 'PSG' is de bekerwedstrijd tegen Lorient op 8 januari.

Makelele

De Italiaan maakte bij zijn aanstelling bekend dat hij de Franse ex-international Claude Makelele heeft aangesteld als zijn assistent.

''Claude was een geweldige speler, met veel ervaring, charisma en karakter'', zei Ancelotti. ''Hij kent het Franse voetbal van binnen en van buiten.''

Kombouaré

Kombouaré was sinds mei 2009 in dienst van de club. Hij krijgt volgens L'Equipe een ontslagvergoeding van vier miljoen euro.

De Fransman stond ter discussie sinds 'PSG' afgelopen zomer werd overgenomen door een investeringsmaatschappij uit Qatar. De club investeerde ruim 85 miljoen euro in nieuwe spelers.

'PSG' staat momenteel eerste in de Franse competitie. De club werd uitgeschakeld in de poulefase van de Europa League.

Ancelotti nieuwe trainer PSG