AMSTERDAM - Jaime Alguersuari raakte onlangs tot veler verbazing zijn stoeltje voor 2012 bij Toro Rosso kwijt. De Spanjaard werd aan de kant geschoven omdat hij volgens Red Bull met zijn 46 races te veel ervaring heeft om nog in het talententeam te zitten.

Of dat de ware reden is van het plotselinge afscheid van de Catalaan is maar zeer de vraag.

In de Spaanse media is een video opgedoken van een botsing tussen Alguersuari en Red Bull-motorsportbaas Helmut Marko tijdens de vrije training van de Grand Prix van Zuid-Korea.

Alguersuari had even daarvoor Sebastian Vettel een halve ronde lang opgehouden, tot ongenoegen van de Duitse wereldkampioen. Marko ging daarop verhaal halen bij het zusterteam, waarna Alguersuari laconiek reageerde dat hij "niet elke ronde aan de kant hoeft te gaan."

Marko reageerde woest en zei tegen Toro Rosso-teambaas Franz Tost dat hij het gedrag van de 21-jarige Alguersuari onacceptabel vond. 

Naast Alguersuari verloor ook Sebastién Buemi zijn plekje bij Toro Rosso. Daniel Ricciardo en Jean-Eric Vergne, allebei uit de Red Bull-stal, zijn in 2012 de coureurs van het in Italië gevestigde team.

Bekijk de video