AMSTERDAM - Celtic is de nieuwe koploper van Schotland. De ploeg won woensdag de Old Firm van aarstrivaal Glasgow Rangers: 1-0.

Joe Ledley scoorde in de tweede helft de enige treffer. De Rangers hadden een voorsprong van een punt op Celtic aan het begin van het duel, maar kijken nu tegen een achterstand van twee punten aan.

De wedstrijd voltrok zich vanaf het eerste fluitsignaal in razend tempo. In het begin waren er kansen over en weer en de Rangers waren via Lee Wallace dicht bij de 1-0. De kopbal werd echter door Celtic-doelman Fraser Forster tegen de binnenkant van de paal geslagen en kaatste het veld weer in.

In het tweede deel van de eerste helft nam Celtic de teugels in handen. Oud-Heerenveen-spits Giorgios Samaras scoorde voor de thuisploeg, maar de treffer van de Griek werd afgekeurd wegens buitenspel. Joe Ledley scoorde uiteindelijk na rust voor Celtic. Hij kopte uit een dood spelmoment binnen.

Celtic hield vervolgens het overwicht omdat de Rangers alles of niets speelden. Enorme kansen kwamen er niet meer, maar de rivaliteit werd in de blessuretijd nog wel duidelijk.

Een opstootje werd echter al snel in de kiem gesmoord.